Tekenen dat het tijd is om uw plan voor geestelijke gezondheidszorg te herzien.
Het leven kan ups en downs hebben. Maar hoe weet je of het normaal is – of iets meer?

Het kan prettig aanvoelen om in een groef te komen. Als je eenmaal gewend bent om iets op een bepaalde manier te doen, kan het echt nuttig zijn – zoals de route die je mee naar huis neemt, of de manier waarop je een bepaalde maaltijd kookt.

Die routines kunnen ons leven efficiënter laten verlopen zonder al onze kostbare mentale middelen te gebruiken.

Maar net zoals deze routines ons een plezier kunnen doen in bepaalde gebieden van ons leven, zijn er momenten dat ze ook muf kunnen worden – waardoor we vast komen te zitten in een beetje een sleur.

Als je er eenmaal bent, kan het moeilijk zijn om uit de gewoontes te komen die je niet meer helpen, laat staan dat je ze opmerkt.

Een van die gebieden in ons leven waar we in een sleur kunnen raken, is in ons plan voor geestelijke gezondheidszorg. Check Personal Trainer Mechelen hiervoor.

We kunnen er een gewoonte van maken om dezelfde medicijnen te gebruiken, dezelfde strategieën te gebruiken en jaar in jaar uit met dezelfde oude symptomen om te gaan.

Een van de meest schadelijke onderdelen is dat, omdat onze routines normaal aanvoelen voor ons, we er te lang over kunnen doen om het te herkennen voor de belemmering die het is en weer tot bloei te komen.
Als u al lang dezelfde dingen doet om uw geestelijke gezondheid te beheren, is het belangrijk voor u om te weten wanneer het tijd is voor u om uw plan voor de behandeling van de geestelijke gezondheid op te frissen!

Iets opmerken kan echter lastig zijn. Dus laten we het hebben over een aantal van de tekenen om naar te zoeken.

1. Je voelt je een beetje plat
Begrijp me niet verkeerd, je hoeft niet de hele tijd vreugde te voelen om effectief je mentale gezondheidstoestand te behandelen, maar je hoeft je niet sip en grijs te voelen.

Wanneer we onszelf behandelen voor onze geestelijke gezondheid, is het makkelijker om de symptomen af te borstelen als een slechte dag, terwijl het eigenlijk een reden tot bezorgdheid zou kunnen zijn.

Wees je bewust van hoe lang je slechte stemmingen duren – en je energieniveaus ook.

Als je dit weet, weet je wanneer het tijd is om hulp te zoeken.

2. 2. Je symptomen zijn er nog steeds
Geen enkel behandelplan is perfect – maar het moet niet in het spel blijven als het niet effectief is.

Als u al 90 dagen of langer aan hetzelfde behandelplan werkt en uw klachten zijn nog steeds aanwezig of niet drastisch verminderd, is het tijd om nog eens te kijken.

Dit betekent niet dat je klachten de hele tijd helemaal weg moeten zijn! Weet alleen dat het belangrijk is om goed te letten op verergerende of hardnekkige klachten.

READER SURVEY
Neem een korte enquête van 1 minuut
Uw antwoorden zullen ons helpen onze ervaring te verbeteren. U bent de beste!

3. Je slaapt niet.
Een slapeloze nacht is geen probleem.

Slaap je niet in de loop van de weken? Je moet met je therapeut of je dokter praten, of beter nog allebei!

Niet slapen kan een teken zijn dat er iets ernstigers aan de hand is (bijvoorbeeld een manische episode voor iemand met een bipolaire stoornis, of slapeloosheid als gevolg van angst of depressie), en slaaptekort kan de bestaande symptomen verergeren. Daarom is het echt belangrijk om dit niet onder het tapijt te vegen.

We zijn vaak te snel om een paar slapeloze nachten af te borstelen als pari voor de cursus, omdat we een psychische aandoening hebben. Maar slaap is vaak de kanarie in de kolenmijn!

Slaaptekort kan je lichaam proberen te vertellen dat er iets mis is. Mis de waarschuwingsborden niet.

4. Je eet erg weinig of inconsequent…
Dit is weer een grote. Als je niet echt aan het eten bent, kan er iets meer aan de hand zijn.

Verergert het de angst of de depressie? Kunnen het de bijwerkingen zijn van de medicatie die je neemt? Of kan er iets anders zijn om je gebrek aan eetlust te verklaren, zoals een eetstoornis?

Dit is een ander symptoom dat we snel moeten wegwerken. Maar als je het negeert, kan gebrek aan eetlust zich ontwikkelen tot andere problemen.

Niet eten kan leiden tot ongewenst gewichtsverlies, slechte vermoeidheid en een verergering van de depressieve symptomen waar je al zo hard voor werkt.

Als je een ernstige vermindering van je eetlust opmerkt, neem dat teken dan niet licht op. Praat met uw arts en kijk wat hun mening is over de volgende stappen die u moet nemen.

5. Je interpersoonlijke relaties lijden
Heb je ruzie met vrienden? Hoe is je huwelijk op dit moment? Is er een familieruzie gaande? Soms als we met iedereen op stap zijn, zijn zij het niet, maar wij.

Op een keer, toen ik in een extreem giftige relatie zat, keek ik op en vond dat een voor een, veel van mijn vrienden waren verdwenen.

Pas toen realiseerde ik me dat ik mijn mentale gezondheid had laten lijden als gevolg van die relatie, en mijn vrienden gingen de deur uit samen met mijn mentale welzijnsplan.

Maar vergeet niet: het is nooit te laat om dingen te repareren en bruggen te bouwen.

6. Je huilt meer dan gewoonlijk
Huilen is een makkelijke manier om te vertellen waar je emotioneel aan toe bent. Het bewijs loopt letterlijk over je gezicht!